Croatia: Zagreb – Plitvicka Jezera – Zadar (Romanian only)

Pornit pe autostradå (toll) spre Plitvicka Jezera (Plitvice National Park), distantå minusculå pt. standardele canadiene, un pic peste 100km. Luat amenda pt. viteza pe drum ca sa nu-mi ies din mina desi nu sint convins ca nu era trucat radarul, tanti politista cica mi-a facut un favor de a redus suma de amenda ceva nu se potriveste. Pe parcurs vezi urme de gloante pe fatada unora din casele de-a lungul satelor pe care le traversezi råmase de la råzboiul din 1991-92.

Masina låsatå în parcare la entrance #1 la Plitvice National Park organizare impecabilå, traseele excelent marcate pe durate de la 1 ½ ore la 6 ore. Conform ghidului de cålåtorie (Lonely Planet Croatia de departe cel mai bun din 3 pe care le-am consultat), dacå ai numai jumåtate de zi ceea ce a fost cazul nostru, recomandatå e zona inferioarå a parcului care e cea mai spectaculoaså.




Am ales traseul de 3 ½ ore care face turul de-a lungul zonei inferioare cu portiune de mers cu vapor pe lac + transport cu un fel de titicar Mercedes simpatic la întoarcere. 3 ore si jumåtate absolut formidabile cu lacuri în nuante de bleu atît de limpezi cå vezi pestii înotînd, cascade spectaculoase, grota cu apa albastrå (nu chiar Grota Azzura dar foarte frumoaså zona). Fotografiile cred cå spun povestea mai bine ca mine asa cå le adaug aici. Inclusiv posterul cu imagine de iarnå, cred cå e un peisaj interesant de våzut. Fåcut poze reciproc cu un mic grup de români deasupra cascadelor.


Comments