Apusuri de soare pe Corniche si un mic party

De cind am ratat cel mai formidabil apus de soare pe Corniche vinerea trecutå pt. ca nu aveam camera la mine (cel de ieri ilustrat mai jos e asa si-asa fata de cel de vinerea trecutå cind aparenta era realmente o imensa minge rosie printre palmieri) m-am hotarit sa refac tentativa. Nu orice loc e bun de pozat apusurile de soare peste apa, unul e de la portul de pescari de linga Muzeul Islamic de Arta, celålalt din dreptul lui Sheraton în capåtul ceålalt al peninsulei.

11 ani mai tirziu (2020), Doha are un aer familiar, dar cu un skyline oarecum schimbat: https://youtu.be/NPe3BUsq1K0




Foto dedesubt: Avanpremiera la sectiunea Parties: vedere de pe cea mai misto terasa din West Bay, la etajul 28 cu vedere peste tot golful, Corniche, avioane, vapoare, luminatie, etc. genial. Locul preferat de party unde locuieste un cuplu de colegi ai nostri foarte OK, si unde se aduna lumea frecvent. Muzica cit vrei de tare, e foarte private, nu deranjezi pe nimeni redescoperit oldies care fac o atmosfera foarte plush pentru o searå în golf la 30 de grade C. Daca dau nume (Chris Isaak & Chris Rea) probabil ca produce cel mult indiferenta, ansamblul insa e perfect.




Top Qatar Hits

Killers (Human):
http://www.youtube.com/watch?v=3zg0wH2RWdo&feature=PlayList&p=C18CD6E5704D323F&playnext=1&playnext_from=PL&index=60
Or are we dancers:
http://www.youtube.com/watch?v=cGRKFyvXI74&feature=related
Trace Adkins - Marry For Money:
http://www.youtube.com/watch?v=A8pcEl5ItXM
Local:
http://www.youtube.com/watch?v=ukJV13o1Sy4

Cîteva fotografii luate intr-o dupå-amiazå, o micå oprire în drumul de întoarcere de la servici pe Al-Corniche, pe lîngå National Museum of Islamic Art. E cel mai frumos drum spre si de la servici pe care-l iau in fiecare zi, cel putin portiunea de-a lungul golfului. In timp ce rulez pe Al-Corniche deschid geamurile la masina, e foarte placut, miroase a mare si a flori de-ti ia mintile asa cå trebuie så fac neapårat o haltå. Cu ocazia asta pac cîteva poze, singurul care må bate la ritm de pozat e Alex.





Chestia simpaticå e cînd mergem împreunå (cu Alex si Evelyne si altii) în diverse locuri pe-aici, cum må vede cå am tintit camera sa iau poze face si el acelasi lucru în secunda urmåtoare, ceea ce e si mai grav tinta (subiectul) e absolut aceeasi. Iar dupå schimbåm poze pe e-mail cu diverse aprecieri reciproce privind "nivelul de artå fotograficå atins".


Aici o altå oprire pe Corniche, într-un mic port de pescari si de agrement, vis-à-vis de Souq, vremea e absolut superbå pt. plimbare seara.


La Souq o "pita" cu brînzå fabricatå pe loc e întotdeauna bine venitå (lipitå de peretii cuptorului si låsatå cîteva minute så se coacå). Clåtite cu miere sau brînzå si miere sînt altå chestie bunå pe care o poti lua în alta parte tot la Souq si mai rotunjesti un pic aspectul propriu ca si cum nu era destul de rotund. Iar luna vine sa completeze un peisaj deja foarte pitoresc spre iesirea din Souq.


Inapoi unde am parcat masina imposibil de evitat fotografii cu golful în lumina lunii.




(1), (2). (4) trafic pe Al-Corniche (3) vedere din port spre National Museum of Islamic Art, proiectat de acelasi architect care a realizat piramida de la Luvru

Intre timp la birou cu combustibil local....


Party time


Iar aici în ordine cronologicå fotografii de la party-ul cu colegii la Alex acaså:


(1) vedere de la fereastra camerei mele




(2) una din clådirile care se vede de unde locuiesc de la piscinå e pe strada El-Kaleej colt cu Salwa Road (a-2-a stradå înainte de Salwa se cheamå Al-Jazeera street)




(3) fotografii luate din balconul apartamentului lui Alex - clådirea de vis-a-vis cu piscina pe teraså e unde locuieste un alt cuplu care au fost si ei la party


(4) Alex & Roger (5) Pierre (6) Cåmila însetatå (7) Alex & Ron


(8) Roger, Pierre, je, Yves, France si Evelyne


Roger si Pierre plecau a doua zi seara la Montréal pt. cele 2 såptåmîni de binemeritatå vacantå la capåtul a 8 såptåmîni de lucru, foarte veseli pe tema asta. Ron nu apare pt. cå a cedat dupå cîteva beri australiene si a gåsit scuza cea mai tare (cicå se ducea la gym !) ca så o întindå de acolo. Un alt invitat, care de altfel locuieste in aceeasi clådire unde eram toti a gåsit scuza clasicå cum ca ar fi confundat seara cu cea de dupå. Cînd a sunat tîrziu de tot så se scuze cå n-a venit, l-a luat toatå lumea la prezentå la conversatie la telefon så-l tachineze.


Intrerup aici jurnalul cå trebuie så må pregåtesc moral pt. intrunirea de disearå la Sheraton la Irish Pub cu ocazia ajunului sårbåtorilor de Pasti (catolic) tocmai am primit e-mail de convocare toatå lumea de la birouri e invitatå.

Comments

Robert B. said…
Paste Fericit Adi, Ada si Vera! Sper ca sunteti cu totii acolo!

Judacand dupa poze, foarte frumoase locuri si ... comentarii hazlii.

Sa auzim de bine, Ro
Adrian said…
Hey Ro, si vouå la fel toate urårile de bine, abia am revenit din Bucuresti unde am petrecut sårbåtorile de Paste cu tata si ceilalti din familie. Fetele mele au aterizat asearå în Doha si sîntem împreunå pt. vreo 2 såptåmîni. Istanbul a fost extrem de misto - vezi post. Vå transmitem toate bune,

Adi & co.