Desert Safari - Dubai, spre frontiera cu Oman

Cum îti dai seama cå tråiesti o vacantå absolut formidabilå ? Simplu, ti-e absolut imposibil så alegi ziua cea mai frumoaså si experienta cea mai misto din vacanta asta, cam asa as putea descrie vacanta în Dubai. Inevitabilul (dpdv turistic) Desert Safari cu 4x4 pe dune de nisip la aproape o orå vest de Dubai aproape de frontiera cu Oman, desertul nu mai e asa de desert, e ceva vegetatie, destul de verde chiar si mici copaci de-a lungul autostråzii. Oprit vis-a-vis de « derdelus » unde toate tururile intra în interior spre zona de dune - de la distantå colina de la intrare aratå exact ca un derdelus unde coboarå de-a dura tot felul de 4x4 ca så-si facå încålzirea înainte de a intra în plin în desert.

Parking-ul de vis-a-vis de « derdelus » înconjurat de dughene cu preturi la sticla de apa mai rau ca in fata la Collosseum-ul din Roma, dar cu muzicå foarte entertaining, exotic enough merci. Toti se agitå så te bage în dugheana lor stil aproape la fel de agresiv ca în Jamaica, pînå nu le dai flit cu un no thanks so NO foarte decis, nu scapi de ei. Orice ezitare te transformå în pradå usoarå. Cine s-a întors dupå miezul noptii la bloc în Bucuresti si s-a trezit înconjurat de o haitå de maidanezi care mîrîie amenintåtor stie despre ce vorbesc.

Nisip mai degrabå rosiatic nu galben ca în Qatar care då foarte bine în poze la apus de soare. 45 de minute de curse nebune în sus, în jos, într-o parte, derapaje, etc. mai ceva decît în roller-coaster. Cele 45 de minute par mai mult spre o orå si jumåtate, dar se pare cå asta a fost cronometrul oficial.

Fetele mele au fost mai mult cu speriatul, chiar dacå în poze au un aer mult prea zîmbitor pt. a le lua în serios. Iar eu am simit cå-mi råmîne stomacul pe duna de vis-a-vis, în rest a fost foarte fun cu multe poze dar imposibil de filmat mult prea bumpy (såltåret/agitat) traseul pt. asta.
Incheiat cu o searå la un camp din desert cu grill traditional beduin cu toate tipurile de gråtar permise de religia islamicå, de fapt o maså absolut excelentå stat pe perne cum îi stå bine beduinului, si open bar pentru cei ce s-au îndepårtat de cele sfinte suficient de mult, cu belly dancer show (show cu dansatoare din buric cu un sistem de sunet top-notch demn de Royal Albert Hall), bar deschis garnisit destul de bine pentru mijlocul desertului, suit pe cåmile, bietele cåmile invadate de turisti, tatuaje traditionale aråbesti pt. ladies, tot tacîmul. Totul sub luna si stele free of charge (gratis) special disponibile pt. seara perfectå în desert.



Comments