The Pearl - episodul II: sosirea primului ministru

The Pearl våzut pe zi schimbå total impresia initialå, mai ales cå au deschis între timp zona din capåtul promenadei cu o vedere formidabilå spre golf. Vedere chiar mai interesantå pe zi decît pe noapte.

Marea majoritate a complexului e încå în plinå constructie, dar ce e terminat aratå excelent si locul are un potential imens datoritå locatiei: totul e de-a lungul golfului, apå de jur împrejur si deocamdatå conceptul e mult mai accesibil decît stilul din Dubai, unde ca så dai cu ochii de apå si vederi spre golf trebuie så plåtesti niste sume obscene la Madinat Jumeirah sau Burj-Al-Arab sau la Atlantis Palm. Totul închis în rest. Deci Pearl mi se pare mult mai interesant ca potential turistic decît multe locuri din Dubai. Care turism e superb în Qatar dar lipseste cu desåvîrsire. Deocamdatå.

Incep så se deschidå terase de jur împrejur, terasa de la Second Cup (firma originalå nord-americanå de cafenele super-ordinare) aratå foarte bine si are o vedere formidabilå peste golf spre downtown (West Bay). Acum sînt deja 2 scene instalate, din care una in fata la Second Cup, unde duminicå si marti seara e muzicå live. Cîteva fotografii din zona nou deschiså la apus si pe noapte aici:


Si coincidenta face ca în seara în care am fost så pot admira în toatå grandoarea sosirea primului ministru al Qatarului într-un yacht modest ilustrat aici la stînga.

De fapt, în timp ce eram pe terasa din spate, am remarcat ceva animatie si escortå la unul din yachturile care se îndreptau spre Pearl, asa cå l-am urmat si fotografiat în cîteva reprize pînå a apårut unul din security si m-a informat cå fotografiile sînt interzise (foarte politicos de altfel). Asa cå m-am alåturat multimii de gurå-cascå si am admirat sosirea impozantå documentatå în ordine cronologicå aici, înså documentarea a fost opritå brusc de zbirii regali.




Promenada de jur împrejur e destul de lungå si se pregåteste ceva similar pe malul celålalt care acum e în constructie, deci o datå terminat va fi chiar foarte interesant ca atractie. Vis-a-vis spre inland un complex aproape terminat cu Hyatt ca atractie principalå, pe lista de vizite viitoare.


Comments